You are currently viewing Η ερωμένη του πατέρα Σοφία Βόϊκου

Η ερωμένη του πατέρα Σοφία Βόϊκου

Η ερωμένη του πατέρα το βιβλίο της Σοφίας Βόϊκου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα τραγικό ιστορικό γεγονός γίνεται η αφορμή να γνωριστούν οι δυο ήρωες της ιστορίας και να ξετυλιχθεί μια εξαιρετική ιστορία, που θα αγαπήσετε.

Η ερωμένη του πατέρα υπόθεση

Δυο γυναίκες, δυο μουσικές, δυο χώρες, ένας άντρας. Την άνοιξη του 1999, την ώρα που το Βελιγράδι φλέγεται από τις βόμβες των Αμερικανών και των συμμάχων τους, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος γνωρίζει την εκρηκτική Λίλα. Τη Λίλα, που έχει ζωγραφίσει έναν στόχο στο στήθος της και ξεσηκώνει με τους ήχους της μουσικής της τα πλήθη. Πίσω στη Θεσσαλονίκη, τον περιμένουν οι δυο κόρες του και η γυναίκα του, η διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία. Ο δρόμος όμως φαντάζει δίχως επιστροφή.

Χρόνια αργότερα, την ημέρα της κηδείας της Ελισάβετ, η Άρια ανακαλύπτει τα γεμάτα πάθος γράμματα της ερωμένης του πατέρα της. Θέλει πάση θυσία να γνωρίσει τη γυναίκα που οδήγησε τη μητέρα της στην ψυχική κατάρρευση. Πώς μπορεί όμως ν’αντισταθεί στη σαγήνη της ερωμένης χωρίς να προδώσει τη μνήμη της μητέρας;

Ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, τη μητρική αγκαλιά, την ανθρώπινη υπέρβαση και το ερώτημα εάν η αγάπη μοιράζεται στα τρία.

Για άλλη μια φορά η Σοφία Βόϊκου εντυπωσιάζει και με αυτό το βιβλίο της. Αφού φέρνει στα μέτρα της μια ιστορία σύγχρονη, ενώ μας είχε συνηθίσει σε αμιγώς ιστορικά βιβλία. Θέμα εντελώς πρωτότυπο που πλάθετε μέσα από μια εξαιρετική λογοτεχνική ματιά. Τρυφερό και σκληρό. Μελαγχολικό και διχαστικό. Μιας και τα θέματα που θίγει διχάζουν και δημιουργούν αντιφατικά συναισθήματα.

Για μένα η αντίφαση και ο διχασμός απόψεων σε ένα βιβλίο αποτελεί το κίνητρο και την αφορμή όχι μόνο για να αγαπήσω ένα βιβλίο, αλλά κυρίως για να μην το ξεχάσω ποτέ. Και η ερωμένη του πατέρα είναι ένα από αυτά τα βιβλία.

Απαντήστε στις παρακάτω δημοσκοπήσεις μας. Και μπείτε στην συζήτηση στην ομάδα μας. Από τα σχόλια που θα αντληθούν ένας τυχερός μπορεί να κερδίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου με αφορμή τα γενέθλια μας τον Σεπτέμβριο. Το link της συζήτησης μας ακριβώς από κάτω. Διπλή συμμεροχή σε όποιον κάνει εγγραφή στο Newsletter μας

Θέλετε να διαβάσετε το βιβλίο;

View Results

Loading ... Loading ...

Εσείς έχετε διαβάσει το βιβλίο; Σας άρεσε;

View Results

Loading ... Loading ...

Αφήστε μια απάντηση